30 Mart 2012 Cuma

Karalahana Ezmesi

Malzemeler:1 kilo karalahana
2 su bardağı haşlanmış mısır
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 yemek kaşığı mısır unu
Pul biber
Ayçiçek yağı
Bir parça iç yağ

Yapılışı: 1 kilo kara lahana acı suyunun çıkması için haşlanır. Haşlandıktan sonra küçük küçük kesilir ve geniş bir tencereye alınır. Ortasına bir parça iç yağı yerleştirilir. Önceden haşlanmış olan 2 su bardağı mısır ve 2 su bardağı kuru fasulye, bir miktar pul biber ve tuz eklenir. Üzerini geçecek kadar su ilave edildikten sonra tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşinceye kadar pişirilir. Piştikten sonra içine 2 yemek kaşığı mısır unu eklenir ve blendırla püre kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Yemeğimiz servise hazırdır.
              Afiyet olsun.
http://www.startv.com.tr/haber/soframiz-tarifleri-65/karalahana-ezme-suheylanin-mutfagi-rize-15086.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder