16 Mart 2012 Cuma




                         LAZ BÖREĞİ TARİFİ


   Malzemeler:
Yufkası için:
1 yumurta
2 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
un
Krema malzemeleri:
Beş kilogram süt
6 yumurta
2 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Şerbetin malzemeleri:
2 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağ
Yufkanın tarifi:
Yufkanın malzemelerini karıştırın ve kulak memesi kıvamında hamur elde edin.Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.Her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı:
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca hemen altı kapatın,ateşten indirin.
Böreğin tarifi: 
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin.
Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın.
4 yufkayı yerleştirince üzerine ılıyan kremayı dökün.
Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin.
Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyun.
En son tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında 45 dk. pişirin.Sonra fırını kapatıp 5 ya da 10 dakika kadar fırından çıkarmayın.
Şerbetini pişirip,ılıtın.Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder